Stresul este rezultatul pe care corpul ni-l ofera in momentul adaptarii la stimulii perceputi si deci, este un proces natural. Totusi, daca se intinde pe o perioada mai indelungata, stresul devine daunator pentru corp, a carui rezultat poate fi observat si pe infatisarea exteriora.Asa ca, de fiecare data cand va simtiti stresati si ca urmare, sunteti din ce in ce mai doborati, urmatoarele simptome sunt doar cateva dupa care ar trebui sa fiti atenti.

In plus, am adaugat pasii pe care ii puteti urma pentru a face fata problemei si simptomelor.

Probleme legate de par

Parul este si el unul dintre bunii indicatori ai nivelului de stres, nu numai fata. Corpurile noastre au o metoda de a descoperi stresul, asa incat efectele secundare sa fie evidentiate prin par. Urmatoarele semne de stres pot fi detectate prin intermediul podoabei capilare:

Caderea

Atunci cand vine vorba despre alocarea nutrientilor necesari pentru functionarea normala a corpului, organele vitale sunt prioritare. Asta inseamna ca daca va simtiti stresati si ca urmare aveti o dieta nesanatoasa sau slabiti, parul va fi cel care va primi cea mai mica parte dintre nutrientii disponibili.

Astfel, parul va intra mai repede in faza de stagnare si de cadere iar aceasta tulburare se numeste telogen effluvium.

Tratament: Mancati mai sanatos si folositi sampoane pentru intarirea firelor de par.

Albirea

Melanocitele sunt precum celulele stem din corp, care confera parului culoarea. Cu toate acestea, atunci cand trecem printr-o perioada de stres emotional, functia acestora de colorare a parului este deviata catre procesul simplu de regenerare.

Asta va lasa parul fara culoare, dandu-i o tenta grizonata iar acest simptom poate afecta orice persoana, indiferent de culoarea sa naturala a parului.

Tratament: Albirea parului este un proces ireversibil pentru moment dar care poate fi remediat prin intermediul unor produse artificiale, precum vopseaua de par.

Probleme legate de piele

Acnee
Conform unui studiu efectuat in 2003 de Facultatea de Medicina de la Universitatea Stanford, acneea studentilor se inrautatea in perioada examenelor.

Pe langa schimbarile in dieta si inrautatirea calitatii somnului, stresul contribuie si la declansarea acneei. Alti factori ce ar putea contribui la aceasta problema sunt si unele elemente chimice din corp.

Tratament: Incercati diferite metode de relaxare. Acestea calmeaza foarte bine corpul si estompeaza productia de chimicale ce contribuie la aparitia acneei.

Liniile fine si ridurile

In aproape acelasi mod in care chimicalele inerente din corp contribuie la formarea acneei, acestea pot cauza aparitia liniilor fine pe ten si a ridurilor. Cele mai notabile elemente chimice sunt: glucoza, cortizonul si adrenalina.

Tratament: Incepeti prin stabilizarea nivelului de zahar din sange (glucoza). In plus, ati putea opta pentru alimentele care contin cantitati suficiente de antioxidanti si care au un efect vitalizant asupra pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *