Oprirea din fumat in cazul celor care fac asta de multi ani este o realizare incredibila. Intr-un anumit punct, fumatorii vor realiza daunele si pericolele l-a care si-au expus sanatatea din cauza acestui obicei.Daca sunteti unul din milioanele de fumatori care isi doresc sa scape de acest obicei, iata cateva informatii folositoare despre remediile naturale de care va puteti ajuta.
Oprirea din fumat va aduce un sir de avantaje. Cu toate acestea, atunci cand incetati brusc, va mariti riscul de a suferi in urma sevrajului de nicotina.
Semnele si simptomele sevrajului de nicotina:
• Dureri de cap
• Depresie
• Oboseala
• Gura uscata
• Iritabilitate
• Anxietate
• Pierderea apetitului
• Insomnii
Semnele si simptomele sevrajului de nicotina depind preponderent de numarul de tigari pe care o persoana le-a consumat de-a lungul anilor. Unii ar putea sa resimta simptomele sevrajului doar la o intensitate medie, in timp ce altii ar putea sa prezinte toate simptomele in acelasi timp.
Pofta de nicotina – Cum apare?
Conform unor cercetari efectuate la Universitatea din California de Sud, exista o conexiune intre fumatul de tutun si nivelul de zahar din sange. Principalul declansator al senzatiei de euforie pe care o simt fumatorii este zaharul si abilitatea lui de a permite moleculelor de nicotina sa transmita acea euforie catre neuroni.
Descoperirile au confirmat conexiunea dintre pofta de nicotina si nivelul de zahar din sange. Pana in ziua de azi, s-a aflat ca cel mai bun remediu pentru inducerea repulsiei fata de fumat este stevia.
Stevia
Mai nou, alternativa zaharului, stevia, este considerata a fi cel mai bun remediu pentru poftele de nicotina. Cercetarile efectuate in Germania arata ca stevia este eficienta pentru suprimarea poftelor de nicotina si alcool.
Stevia este o planta folosita in general precum un indulcitor alternativ pentru zahar. Provine din Paraguay si devine din ce in ce mai cunoscuta ca alternativa mai sanatoasa pentru indulcirea bauturilor, a cafelei si a ceaiului.
Stevia este mai dulce decat zaharul, dar contine 0 calorii si carbohidrati. Este un agent indulcitor excelent pentru cei care sufera de diabet zaharat, deoarece nu are nicio influenta asupra nivelului de zahar din sange.
In comparatie cu aspartam, stevia este crescuta natural si nu cauzeaza efecte secundare nedorite. In functie de zona in care locuiti, stevia poate fi folosita pentru multiple aplicatii, inclusiv deserturi, produse de patiserie, dulciuri sau paine.
Stevia este folosita de foarte multa vreme in Japonia. Pana in ziua de azi, 40% din industria de indulcitori foloseste stevia. In Statele Unite, aprecierea acesteia ca agent indulcitor mai sanatos este abia la inceput.
Cat de multa stevie ar trebui sa consumati si cum ar trebui folosita?
Desi puteti folosi stevia asa cum este, recomandam sa utilizati forma lichida. De cele mai multe ori, va fi imbuteliata intr-o sticla cu picurator, fiind extrem de compacta si folositoare pentru cand veti dori sa o luati cu voi.
Pentru cei care au pofte de zahar, puneti cateva picaturi de stevie lichida direct pe limba pentru o absorbtie mai rapida.
Incetarea fumatului poate fi un proces extrem de dificil, in special pentru fumatorii cronici. Daca voi sau cineva pe care cunoasteti planuieste sa se lase de fumat, putine incurajari si stevia vor face minuni!
Consider ca acest articol ar putea fi util pentru cei care doresc sa isi approfundeze cunostintele despre subiectul discutat. Recomand lectura cu atentie a intregului material.
As aprecia mai multe exemple concrete pentru a ilustra ideile expuse in articol. Acestea ar putea ajuta cititorii sa inteleaga mai bine conceptele prezentate.
Mi-a placut modul in care au fost structurate argumentele prezentate in articol. Este evident ca autorul a facut o cercetare amanuntita inainte de a scrie acest material.
Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa prezinte informatiile intr-un mod clar si concis.