Conform designerilor de interior intotdeauna piesele de mobilier trebuie alese in functie de stilul in care alegem sa decoram incaperile si de functionalitatea acestora.


O incapere indiferent de functionalitatea ei va trebui amenajata conform nevoilor, gustului si gradului de confort dorit de cei care folosesc acel spatiu. Astfel ca uita de acele piese de mobilier simandicoase care doar atrag privirea, iar cand vine vorba de confort nu poti sta comod mai mult de cateva minute.

Asadar, ti-am organizat o lista cu cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi scaunele potrivite pentru living sau bucatarie.

Stabileste marimea potrivita

Chiar daca ai vazut intr-un magazin niste scaune adorabile, nu te grabi sa le cumperi pana cand nu verifici daca dimensiunile acestora se potrivesc in decorul incaperii.

Pentru a beneficia de suficient spatiu de manevra pentru o masa cu scaune de jur imprejur, ai nevoie grosso modo de o suprafata aproape de trei ori mai mare decat cea a mesei.

In cazul bucatariei inaltimea scaunului depinde de inaltimea mesei. Acesta va trebui sa incapa sub masa cand nu este folosit si sa asigure suficient spatiu pentru picioare cand te asezi.

Distanta ideala (d) dintre tablia mesei si scaun este de aproximativ 30 de centimetri, asa ca scaunul potrivit nu va trebui sa fie mai inalt decat diferenta dintre inaltimea mesei si (d), dar nici mai scund.

Va trebui sa masori si latimea sezutului, ca sa vezi cate scaune vor incapea, fara sa le inghesui, pe fiecare parte a mesei. De asemenea, ia in considerare inaltimea spatarului, pentru mai mult confort. Dimensiunea optima a acestuia poate varia intre 50 si 56 de centimetri.

Regulile referitoare la dimensiuni sunt valabile si in cazul scaunelor pentru living.

Acorda atentie stilului

Scaunele de bucatarie nu trebuie sa fie doar niste obiecte de mobilier pe care sa stai atunci cand iei masa. Ideal ar fi ca acestea sa se integreze armonios in decorul incaperii, fie ca optezi pentru un stil eclectic, care iti permite sa alaturi scaune diferite, fie ca mizezi pe niste modele clasice, cu linii simple, care se pot asorta usor la majoritatea stilurilor.

In principiu, varianta in care combini scaune din stiluri diferite pentru a obtine un aspect eclectic poate fi si cea mai economica (daca alegi sa dai o noua sansa scaunelor vechi pe care le ai in casa), insa trebuie sa te asiguri ca exista o oarecare uniformitate, chiar daca difera culoarea sau stilul.

Stilul in care este amenajat livingul trebuie sa aiba o influenta mai mare asupra alegerii modelelor de scaune pentru aceasta incapere. Niste scaune rustice nu se vor integra cu usurinta intr-un decor contemporan.

Alege o tapiterie adecvata

In bucatarie e mai bine sa eviti scaunele cu tapiterie din piele ecologica, pentru ca vor fi supuse la o uzura mai mare decat cea din living si nu va trece prea mult timp pana cand se vor deteriora.

Pentru o curatare mai usoara iti recomandam sa eviti scaunele tapitate si sa alegi, mai de graba, niste perne speciale pe care le poti spala usor.

Daca iti doresti un living formal atunci poti alege niste scaune cu spatar inalt si tapitate complet.

De asemenea te poti folosi de scaune si in zona de socializare, in locul fotoliilor, insa este de preferat ca acestea sa imite stilul fotoliilor, mai precis sa aiba brate pentru un plus de confort.

Pentru a face alegerea potrivita foloseste-te de aceste sfaturi cand mergi sa vizitezi magazinele de specialitate si o sa te mandresti cu aspectul zonei de luat masa sau de socializare a livingului.

{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Scaunele potrivite pentru living si bucatarie

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol, pentru ca mi-a oferit o perspectiva noua asupra problemei discutate. Abordarea echilibrata a subiectului m-a facut sa reflectez mai mult asupra propriei mele pareri.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care sunt argumentate fiecare punct de vedere. Este clar ca autorul a depus efort pentru a realiza un material bine documentat.

  3. Imi place abordarea pragmatica a subiectului si faptul ca autorul ofera solutii concrete pentru imbunatatirea situatiei. Consider ca acest gen de articole sunt extrem de valoroase pentru comunitate.

  4. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Sunt de acord cu autorul ca este important sa ne educam constant si sa fim mereu deschisi la noi informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *