AcasăNoutatiPlantele medicinale antivirale care lupta impotriva infectiilor si intaresc sistemul

Plantele medicinale antivirale care lupta impotriva infectiilor si intaresc sistemul

Exista o multime de virusi in jurul nostru ce pot declansa raceli, tuse sau mai rau, hepatita si HIV. Desi majoritatea oamenilor tind sa se vaccineze impotriva acestor probleme de sanatate, spre marea lor teroare, inca pot fi expusi la diferite boli.Faptul ca se bazeaza doar pe vaccinuri s-ar putea sa nu isi asigure protectia pe care o cauta; dar, daca le combina cu tratamente medicinale antivirale, nu numai ca vor reusi sa combata infectiile, ci vor putea sa isi intareasca si sistemul imunitar; astfel, vor fi mai puternici si mai bine protejati impotriva bolilor.

Deci, care plante medicinale antivirale ar trebui sa incercati? Iata doar cateva pe care merita sa le includem in lista.

Galbenelele

Sunt cunoscute pentru cantitatea impresionanta de flavonoide, acestea fiind un tip de antioxidanti ce protejeaza corpul impotriva diferitelor leziuni cauzate de radicalii liberi. Galbenelele sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a lupta impotriva inflamatiilor, a virusilor si a bacteriilor.

Socul

Aceasta planta a fost folosita de mult timp pentru tratarea diferitelor infectii. Printre ele putem numi herpesul, infectiile bacteriene, virusul influenza si infectiile virale. Exista studii care arata cum aceasta planta medicinala devine un tratament util atunci cand vine vorba de tratarea virusului influenza A sau B, multumita puterii sale si lipsei de efecte secundare.

Usturoiul

O alta planta pe care ar trebui sa o includeti in lista este usturoiul. Acesta este destul de eficient in eliminarea diferitelor microorganisme, cunoscute nu doar pentru declansarea unor boli obisnuite, ci si a celor mai rare, precum aftele, tuberculoza, herpesul sau pneumonia. Pe langa toate acestea, datorita proprietatilor sale antivirale, usturoiul a fost folosit si pentru tratarea infectiilor la urechi si ochi.

Radacina de lemn dulce

Lemnul dulce incepe sa faca valuri in termeni de tratamente naturale, deoarece s-a descoperit ca este foarte eficient pentru tratarea si prevenirea unor boli, precum HIV, virusul influenza sau hepatita C. Alte beneficii asociate radacinii de lemn dulce sunt tratarea iritatiilor in gat, alinarea durerilor sau a tusei si conferirea protectiei impotriva simptomelor de permeabilitate intestinala.

Ghimbir

Cand vine vorba de intarirea sistemului imunitar, nu ar trebui sa uitati ca ghimbirul este una dintre plantele medicinale care va poate ajuta cu adevarat. Ghimbirul devine folositor datorita abilitatii sale de a descompune toxinele care se dezvolta in organe. Un alt beneficiu al utilizarii acestei plante este ca va poate ajuta la detoxifierea sistemului limfatic. Si pentru ca poate elimina toxinele din corp, riscul de infectii virale, bacteriene sau fungice scade considerabil.

Frunzele de maslin

Un alt remediu ce s-a descoperit ca ar avea proprietati antivirale este frunza de maslin. Unul dintre motivele pentru care devine o alegere buna cand vine vorba de combaterea infectiilor este ca prezinta proprietati antivirale puternice. Printre infectiile pe care le poate trata sunt simptomele de candidoza, sindromul de oboseala cronica, gonoreea, meningita si pneumonia.

Cand vine vorba de intarirea sistemului imunitar, ar trebui neaparat sa luati in calcul si aceste plante medicinale pentru ca ele va pot oferi protectia de care aveti nevoie impotriva numeroaselor boli la care va expuneti. Le puteti include in mancare sau le puteti consuma sub forma de ceai, oricum preferati.

Articole recomandate

Cele mai populare