Am creat atat de multe etichete pentru oameni si pentru personalitatile lor, dar fiecare dintre noi este de nedefinit.Am creat chiar si cuvinte noi, care nu erau cuvinte, pentru a explica modul in care oamenii aleg sa foloseasca cuvinte. Nu sunt un introvertit. Nu sunt un extrovertit. Nu sunt ambivert. Sunt orice simt ca ar trebui sa fiu in ziua aia si va garantez ca acea stare o sa varieze.

Cum putem defini o fiinta intreaga – cu capricii, idealuri, felul in care rade sau glumele care ii se par amuzante, sarcasmul ei sau lipsa acestuia – cum putem spune ca acea persoana poate fi rezumata intr-un singur termen? Pai, nu putem.

Asa ca am conceput cuvinte noi si inca cateva pentru a explica comportamentul unei persoane. Chestia este ca deja aveam un cuvant la indemana – unic.

Va mai amintiti de asta?

Odata, eram cu totii diferiti si asta era in regula. Apoi, societatea a cazut in capcana pe care mass media ne-a setat-o si cu totii am inceput sa ne temem sa fim noi insine.

Ni s-a spus ca daca ne dorim ca ceilalti sa ne placa, trebuie sa ne comportam sau sa ne imbracam intr-un anumit fel, sa avem anumite lucruri si sa ascultam doar un gen de muzica.

Am devenit inconfortabili in propria piele si am crezut ca daca ne purtam diferit fata de felul in care ni s-a spus sa ne purtam, era ceva gresit la noi.

Asa ca, am inceput sa ne clasificam precum asta sau aia si sa ne adunam cu persoane care se simteau bine etichetandu-se ca fiind cineva, deoarece atunci cand ne definim, ne conferim o anumita insemnatate.

Asa e? Asta este ce am invatat in copilarie si deci, trebuie sa fie adevarat.

Nu prea este. De fapt, este total gresit.

De cand eram mici, ni s-a spus sa facem anumite alegeri care intr-un final, ne vor separa in diferite categorii bazate pe propriile personalitati.

Daca va placea un anumit sport, aveati idoli pe care ii admirati. Incercati sa le imitati vestimentatia si sa le copiati comportamentul. Chiar exista si un slogan Fi ca mine, produs de Gatorade.

Daca va placea un anumit artist muzical sau formatie, ascultati in repetate randuri melodiile lor si in subconstient, deveneati o publicitate gratuita prin felul in care cantati versurile melodiei preferate si imbracandu-va in stilul pe care ei l-au decis a fi cool.

Am crescut cu Mtv si campionate mondiale, Times Square si nenumarate oportunitati pentru restul lumii de a ne spune cum sa fim prin felul in care ii imitam. Ca si cum am astepta mainile celei mai mari celebritati sa ne modeleze pana la perfectiune…

Hainele pe care le purtam nu ne definesc, particularitatile pe care le avem nu ne reflecta adevarata fiinta si NIMENI nu poate rezumat printr-un cuvant sau fraza.

Am un singur sfat pentru cei dintre voi care se chinuie sa se integreze sau pentru cei care incearca sa faca parte din ceva etichetat prin faptul ca va etichetati pe voi insiva: Incetati. Da, pe bune, incetati. Stiti ce este cu adevarat important? Sa fiti voi.

Ar putea suna ca un cliseu, dar este adevarul. Inainte sa existe persoanele acelea care va spun cum sa fiti normali si cu ce sa va imbracati, voi deja ati realizat ce va place si in ce fel de persoane va transformati.

Cu totii suntem niste suflete unice, care traiesc vieti unice in aceasta lume unica. Asa ca, incetati sa va mai transformati in alte persoane si sa traiti vieti asemanatoare lor, cu tot cu etichete.

Fiti voi si fiti fericiti. Poate daca am inceta cu totii sa ne mai inghesuim intr-o cutie conceputa pentru altcineva, ne-am putea aminti cum este sa fi original.

Esti o piesa originala de arta, cu un simt minunat de individualitate si acum este momentul sa arati lumii CINE – ESTI – TU.

4 thoughts on “Nu bagati in seama etichetele, nu ascultati de mass media si fiti fericiti

  1. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol pentru ca mi-a deschis ochii asupra unor probleme de care nu eram constient pana acum. Recomand cu caldura acest material tuturor celor interesati de subiect.

  2. Subiectul abordat este extrem de relevant in ziua de astazi si cred ca ar trebui sa fie mai des discutat. Autorul a reusit sa aduca in prim-plan aspecte importante si sa ofere solutii eficiente.

  3. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol si am fost impresionat de profunzimea cercetarii si documentarii facute de autor. Este un material foarte bine structurat si usor de urmarit.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva clara asupra subiectului tratat. Mi-a placut modul in care autorul a abordat problema si argumentele prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *