Pe langa faptul ca sunt moi si ne ofera o odihna confortabila pentru cap sau spate, pernele sunt o resursa decorativa excelenta.

De fapt, este suficient sa ne uitam la modul in care o canapea sau un dormitor se pot schimba radical in functie de pernele alese.

Sa stii cum sa combini diferite nuante, modele si stiluri nu este o sarcina usoara, deoarece rezultatul final poate fi un succes sau un dezastru.

Pentru a merge la sigur, cel mai bine este sa urmezi o serie de sfaturi pentru decorarea cu perne care asigura un rezultat final bun, indiferent de mode si tendinte.

Acorda importanta profunzimii

In aranjarea unui pat, profunzimea este importanta. Aceasta se refera la multitudinea de perne pe care o asezi pentru a crea impresia ca patul este confortabil si spatios.

De aceea, trebuie sa ai trei tipuri de perne. In spate vor sta cele pe care le folosesti pentru a dormi. Urmeaza apoi cele decorative, cu dimensiuni mari.

Ele pot avea 45X45 cm sau 50X50 cm, prin comparatie cu pernele din fata, care sunt cele de accent. Acestea ar trebui sa aiba cea mai mica dimensiune.

Alege nuantele in functie de cromatica generala

Probabil, te intrebi, cate seturi de perne decorative trebuie sa ai. Nu exista un raspuns general valabil, dar, cu cat asternuturile tale sunt mai colorate, cu atat poti sa combini mai bine doua seturi.

De exemplu, albastru merge foarte bine cu gri, iar verdele cu galben. Cu cat ai asternuturi mai colorate, cu atat va trebui sa individualizezi mai mult fiecare set de perne decorative.

O rezolvare simpla este sa iei mai multe fete de perne si sa le schimbi pe masura ce schimbi asternuturile sau cuvertura.

Acelasi lucru este valabil daca iei perne decorative ca sa schimbi aspectul unor coltare pentru living – vei alege mereu in functie de cromatica.

Asorteaza pernele cu mobilierul

Daca ai o culoare preferata pe care ai folosit-o sau planuiesti sa o folosesti cu preponderenta in dormitor poti sa o transferi si pernelor de decor.

De exemplu, daca ai un fotoliu sau o lampa intr-o anumita culoare, asorteaza pernele cu acel obiect.

Asaza pernele simetric

Cand iei in calcul aranjarea pernelor, va trebui sa te gandesti la simetrie.

Fiecare set de perne trebuie sa aiba marimi identice, spre deosebire de perna de contrast, care poate sa aiba o forma atipica. Incearca sa nu folosesti mai mult forme, de exemplu patrate, cu ovale si cu dreptunghiulare, ci imbina doar doua.

Nu exagera

In general, cel mai bine este sa asezi pernele in perechi, de la capete spre centru, incepand cu cele mai mari perne.

Cu toate acestea, cel mai bine este sa pui doar una in centru, astfel incat rezultatul sa fie impar. Acest lucru se poate aplica atat la paturi, cat si la canapele.

Urmand aceasta ordine, vei obtine contrastele vizuale pe care le preferi. In plus, culoarea sau modelul fiecarei perne alese te va ajuta foarte mult.

Dupa cum poti vedea, este important sa alegi pernele urmand anumite linii de orientare: in acest caz, acestea sunt dimensiunile, culorile si decorurile locurilor in care le vei aseza ulterior.

Odihna este foarte importanta, mai ales avand in vedere vietile aglomerate pe care le ducem in zilele noastre. Din acest motiv, este important sa ne amenajam zonele de odihna la perfectie.

{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Aranjarea unui pat cu stil cu ajutorul pernelor decorative

  1. Apreciez ca articolul aduce in prim-plan istoria cafelei turcesti si faptul ca acest obicei milenar este inca practicat in zilele noastre. Imi place cum au fost prezentate diferitele variante de servire a cafelei, precum cea cu cardamom sau cea cu scortisoara, oferind astfel idei noi pentru a experimenta in bucatarie.

  2. Mi-a placut modul in care autorul a explicat procesul de macinare a boabelor de cafea si importanta folosirii unui ibric adecvat pentru extragerea aromelor. Articolul m-a inspirat sa incerc si eu prepararea cafelei dupa reteta traditionala turceasca si sa descopar acele arome intense de care se vorbeste.

  3. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva detaliata asupra importantei cafelei in cultura turceasca. Am aflat multe lucruri noi despre prepararea traditionala a cafelei in ibric si despre ritualul sau asociat. De asemenea, apreciez faptul ca au fost mentionate beneficiile consumului moderat de cafea pentru sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *