Foarte multe produse anti-imbatranire de pe piata actuala contin colagen, dar majoritatea au preturi pe masura. Asa ca ce face o femeie constienta de bugetul propriu pentru a arata mai tanara, dar fara a-si dea gaura in buget? Isi include in dieta alimente bogate in colagen!Inainte de a expune aceste alimente, haideti sa acordam putina atentie colagenului.

Colagenul este un tip de proteina intalnita in piele. Este un element ce ajuta la prevenirea ridurilor, deoarece face pielea mai supla. Cu toate acestea, productia corpului de colagen se diminueaza cu timpul, lasand pilea la voia incretirii.

De fapt, colagenul nu este important doar pentru mentinerea tineretii pielii, ci si pentru sustinerea sanatatii oaselor, articulatiilor si a vaselor de sange.

Din fericire, nu trebuie sa va cheltuiti toate economiile pentru produse cu colagen doar pentru a sterge cativa ani de pe piele. Asta pentru ca exista numeroase alimente pe care le puteti consuma regulat ce va pot ajuta la sinteza unei cantitati mai mari de colagen. Iata-le pe cele mai bune:

Peste
Aproape orice aliment care contine proteine ajuta la iutirea productiei de colagen, din moment ce colagenul este un tip de proteina. Pestele este o sursa minunata de proteine, fiind slab din punct de vedere al continutului de grasimi saturate si puternic din cel al continutului de acizi grasi-omega 3, grasimi sanatoase ce sunt benefice pentru articulatii, inima, creier si piele.

Curcan
Proteinele de inalta calitate din curcan ajuta corpul la marirea productiei de colagen. Foarte multi nutrienti intalniti in carnea de curcan ajuta si la infrumusetarea pielii, precum zincul. Daca nu puteti gasi curcan, sunteti liberi sa alegeti si pui.

Soia
Indiferent de stare, produsele alimentare care contin soia sunt surse excelente de colagen. Expertii spun ca soia si produsele ce contin soia impiedica actiunea anumitor enzime ce descompun colagenul, rezultand in intarzierea procesului de imbatranire a pielii.

Morcovi
Cu totii stim ca morcovii ajuta la imbunatatirea vederii pentru ca sunt bogati in vitamina A. Stiati ca vitamina A este importanta si pentru pastrarea aspectului tanar al pielii? Pe langa morcovi, puteti obtine vitamina A si din fructe sau legume portocalii la culoare.

Portocale
In plus fata de vitamina A, vitamina C este importanta pentru mentinerea aspectului tanar al pielii – nu doar pentru sustinerea sistemului imunitar. Vitamina C incurajeaza productia aminoacizilor (structura proteinelor) care stau la baza formarii colagenului. Pe langa portocale si fructe citrice, puteti obtine vitamina C si din guava, papaya, mango si kiwi.

Spanac
O alta sursa de vitamina C si multi alti nutrienti este spanacul; consumul regulat va poate ajuta la prevenirea liniilor fine si a ridurilor de pe ten. Nu doar spanacul are toate aceste abilitati, ci si multe alte vegetale cu frunze verzi.

Ceapa
Este spre binele vostru daca mancati ceapa, deoarece contine sulf, un element benefic pentru activarea sintezei colagenului.

3 thoughts on “Alimentele care promoveaza sinteza colagenului

  1. Aspectul care mi-a atras atentia cel mai mult a fost concluzia articolului, care a reusit sa ofere o viziune de ansamblu asupra subiectului tratat. Aprecierea unghiului original din care s-a abordat problema demonstreaza profesionalismul autorului si m-a determinat sa reflectez asupra temei prezentate.

  2. Mi-a placut cum autorul a structurat articolul, incepand cu o introducere captivanta si continuand cu argumente bine documentate. Am invatat multe lucruri noi din aceasta lectura si apreciez efortul depus pentru realizarea acestui material.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care autorul a reusit sa transmita informatia intr-un mod clar si accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *