AcasăNoutatiSfaturi pentru decongestionarea cailor nazale

Sfaturi pentru decongestionarea cailor nazale

Congestia nazala se refera la o tulburare ce rezulta in urma obstructionarii canalelor nazale datorita inflamatiei vaselor de sange si a membranelor ce captusesc peretii nasului. Este diferita de curgerea nasului din moment ce nu exista scurgeri. In continuare va prezentam cateva informatii in legatura cu aceasta tulburare si cateva sfaturi pentru a o gestiona.Cauze congestionarii nazale

Congestia nazala poate avea diferite cauze. Conform Health Line, printre cauze se numara alergii, alergia la polen, expunerea la substante chimice, iritanti din mediul inconjurator, sinuzita cronica sau infectia de lunga durata a sinusurilor, deviatie de sept si polipi nazali, excrecente benigne sau noncanceroase de-a lungul canalelor nazale. Mai trebuie mentionate si rinita, gripa, polipi inflamati, leziuni nazale si alergii astmatice.

Simptome congestionarii nazale
Congestia nazala poate prezenta varii simptome. Conform Everyday Health, acestea includ nasul infundat, scurgeri posterioare nazale, tuse, febra, dureri in gat si inrosirea ochilor. Pe langa acestea, se mai pot manifesta si dureri faciale, dureri de cap si uneori, acestea pot alterna cu scurgeri nazale. Eliberarea se manifesta printr-o secretie nazala vascoasa si colorata.

Remedii
Urmatoarele puncte reprezinta sfaturi impotriva congestiei nazale

Spray nazal sau irigator

Una dintre metodele de eliminare a congestiei nazale este cu ajutorul unor spray-uri sau irigatoare nazale. Conform Web MD, spray-ul nazal, care este format din sare si apa, ajuta la protejarea cailor nazale de a se usca. Totodata, mai puteti folosi si irigatorul nazal. Acesta foloseste apa sterila fiarta sau distilata iar dispozitivul trebuie clatit dupa fiecare folosinta.

Umidificatori sau Vaporizatori

Citeste continuarea articolului aici: Sfaturi pentru decongestionarea cailor nazale

Articole recomandate

Cele mai populare