Probabil ca v-ati gandit daca ar fi o idee buna sa va luati un caine, luand in calcul toate cheltuielile pentru grija necesara si pentru a asigura ca primesc atentia medicala obligatorie. Dar stiati ca exista si unele beneficii de care puteti profita daca aveti un animalut in casa?Cercetarile au aratat ca stapanii de animale erau mult mai sanatosi in comparatie cu cei care nu aveau animale de companie. Iata beneficiile pentru sanatate corelate cu detinerea unui caine.
1. Cainii pot detecta cancerul. Exista unele rapoarte stiintifice efectuate acum cateva decenii in privinta capacitatii cainilor de a mirosi dezvoltarea canceroasa la oameni.
Nu numai ca pot mirosi cancerul de piele, dar pot detecta si cancerul mamar, de colon, biliar si pe cel pulmonar. Desi inca se mai efectueaza studii pentru a descoperi modul in care cainii pot simti aceasta boala, ar fi bine sa-i aveti prin preajma.
2. Ne ajuta sa ne mentinem dispozitia fizica. Detinerea unui caine inseamna rezervarea unei perioade de timp pentru plimbari si exercitii impreuna. V-ati putea gandi ca ii faceti o favoare prietenului vostru pufos, dar acelasi lucru il indepliniti si pentru voi insiva.
Mersul este unul dintre cele mai bune antrenamente pe care il puteti face in timpul liber asa ca, atat voi cat si animalutul vostru veti reusi sa va recapatati conditia fizica in cel mai scurt timp.
3. Deveniti mai rezistenti la alergii. Parul de caine poate declansa alergiile; dar in cazul in care copiii vostri cresc intr-o casa in care sunt si caini, ii ajutati sa isi dezvolte o rezistenta impotriva alergiilor pentru cand vor fi mai mari.
Chiar si femeile insarcinate care sunt expuse constant la parul de caine pot ajuta fatul sa dezvolte aceasta rezistenta.
4. Imbunatatesc sanatatea cardiaca. Un alt beneficiu ce vine impreuna cu detinerea unui caine este imbunatatirea sanatatii inimii. Va puteti reduce tensiunea arteriala si ritmul cardiac daca aveti un caine.
Un alt studiu efectuat in China a aratat ca stapanii de caini dormeau mai bine si prezentau un risc mai scazut de imbolnavire.
5. Pot detecta nivelul marit de zahar din sange. Exista unele rase de caini care pot detecta daca nivelul de zahar din sangele stapanilor lor este in scadere.
Desi oamenii de stiinta inca incearca sa isi dea seama cum reusesc cainii sa faca asta, exista posibilitatea ca ei sa adulmece schimbarile in ceea ce priveste mirosul stapanului si reusesc astfel sa ii atentioneze cand sa manance.
6. Imbunatatesc viata sociala. Se pare ca detinerea unui caine va face mai abordabili, in comparatie cu cei care nu au niciun animal. Cel mai probabil, aveti tendinta de a vorbi cu cineva care are un caine atunci cand aveti ceva de intrebat.
Chiar daca se intampla sa nu va plimbati des prin parc cu cainele, ca si companion, va poate ajuta pe termen lung sa deveniti mai sociabili.
7. Reduc nivelul de stres. Vi s-a intamplat vreodata sa va stresati atat de tare la birou, ca mai apoi toata tensiunea sa dispara imediat ce va vedeti cainele sarind catre voi pentru a va ura bun venit acasa?
Faptul ca va aduceti cainii la locul de munca este un ajutor enorm pentru reducerea nivelului de stres.
Multi angajati se simt mai relaxati atunci cand isi vad cainii langa ei; din aceasta cauza, exista unii angajatori care permit animalele in birouri cu scopul de a accentua performatele angajatilor lor.
Dupa cum puteti vedea, exista o gramada de motive pentru care detinerea unui caine este o idee buna. Impreuna cu beneficiile pentru sanatate mentionate mai sus si nu numai, va veti distra mult mai bine daca aveti un animalut cu voi, oriunde ati merge.
Mai mult ca sigur ca toate cheltuielile vor merita atunci cand va veti vedea prietenii pufosi langa voi.
Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol si de modul in care sunt prezentate datele si informatiile. Este un material care merita citit cu atentie.
Subiectul abordat este extrem de important in societatea noastra si cred ca ar trebui sa fie discutat mai des. Articole ca acesta sunt foarte utile pentru informarea publicului.
Mi-a placut modul in care autorul a structurat articolul si cum a adus argumente solide pentru punctele sale de vedere. Este un text educativ si informativ.
Articolul este foarte bine scris si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Am descoperit multe informatii noi citind acest material.