AcasăNoutati5 tehnici prin care sa va relaxati mintea

5 tehnici prin care sa va relaxati mintea

Pacea nu se refera la un loc in care nu exista zgomot, probleme sau truda. Pacea inseamna sa te afli in mijlocul tuturor acestora si sa iti pastrezi calmul in inima.In multe cazuri, o minte necontrolata seamana cu un copil de cinci ani, care vrea sa fuga de nebun pe strazile orasului, fiind capabil sa stea nemiscat pentru doar cateva secunde inainte de a simti din nou impulsul sa sara.

Daca ii permitem creierului sa fuga incontinuu cu cate un kilometru pe secunda, fara posibilitatea de a se recalibra, tot ce va face este sa continue in nebunia lui, pana cand descoperim ca mintea a inceput sa devina incet o inchisoare.

Totusi, aveti posibilitatea de a va elibera mintea, chiar daca la inceput pare imposibil. Oamenii sunt niste creaturi extrem de adaptabile si in decursul vietii, reusesc sa capteze tot felul de obiceiuri. Asa ca, intr-un fel, creierele noastre se restructureaza pentru ca ne-am instalat un nou sistem de operare in minte: haosul.

Pentru dobandirea unei minti pasnice, trebuie sa va intoarceti la starea originala de armonie si echilibru. Pare greu? Iata cateva tehnici eficiente care va vor ajuta sa redobanditi controlul asupra mintii proprii.

5 tehnici prin care va puteti relaxa mintea

1. Axati-va pe aspectele personale pozitive si pe mediul inconjurator

Pe scurt, am creat in mod colectiv dezordinea in masa si confuzia pe care le observam in jurul nostru in fiecare zi si pe care le percepem mental. Cu totii am permis gandirii negative sa ne acapareze de milenii incoace, asa ca lumea fizica este doar un produs al gandurilor noastre.

Prin simpla axare asupra ceea ce va face fericiti sau pentru ce sunteti recunoscatori, puteti incepe sa va reeducati mintile pentru a putea gandi mai pozitiv. In consecinta, veti incepe sa va simtiti mai calmi, din moment ce nu mai puneti accentul pe negativitatea pe care o percepeti in interiorul vostru si in privinta celor din jur.

Tineti minte, energia va patrunde prin locul asupra caruia voi va concentrati atentia – puteti dobandi aceasta pace prin crearea unei constiinte in spatele gandurilor.

2. Repetati cuvinte relaxante in decursul zilei

Concentrati-va asupra creierului in acest moment…ce fel de ganduri puteti observa? Cel mai probabil, majoritatea gandurilor se concentreaza in jurul sarcinilor pe care trebuie sa le indepliniti sau in jurul unor cuvinte pe care cineva vi le-a spus si care v-au enervat; sau chiar ganduri degradante in privinta voastra.

Citeste continuarea articolului aici: 5 tehnici prin care sa va relaxati mintea

Articole recomandate

Cele mai populare